Mozgalmas nyári program


A hőmérséklet emelkedésével, s a valódi nyár beköszöntével, amint időm engedi, legszívesebben víz közelben hűsölök. Habár a meteorológiai előrejelzés szerint ma esnie kellett volna, a reggel ragyogó napsütéssel vette kezdetét… A program nem is volt kérdéses! Irány a strand! Fürdőruha, napszemüveg, törölköző és már indulhatunk is… A Dunapartján elterülő kisvároska, Ráckeve már korábban is az úti céljaim között szerepelt, a sajátos, andalító varázsával.

A város sziluettje, a természet közelsége, a  folyó meghatározó mivolta, a Vadkacsa Szabadstrand egyedisége... Strandröplabdázó fiatalok, a játszótéren vidám szaladgáló kisgyermekek, a büfé teraszán nyugodtan beszélgető szülők… Homokos part, a hűsítő vízben önfeledten strandolók zsivaja… 
Hirtelen néhány ifjonc hangos nevetése ütötte meg a fülemet, akik a strand legújabb attrakcióján ugrándoztak. Nekem sem kellett több!
Egy olimpiai sportág, amelyről keveseknek jut eszébe először az ötkarikás játék… Népszerűsége azonban világszerte óriási, legyen szó a kertben felállított változatáról, vagy az egyre több helyen megtalálható vízi trambulinról. A vízfelszínén úszó eszköz, önmagában is különleges, figyelemfelkeltő jelenség. Egyaránt élvezhetjük barátokkal, családdal vagy egyedül, szabadidős időtöltésként vagy alternatív sportolási lehetőségként. 

Egy biztos! Kipróbáltam, s azonnal megszerettem! Az a néhány perc… Újra gondtalan gyermeki énem kerekedett felül… Pattogtam, szökdécseltem, s kacagtam, csak kacagtam, néha a vízbe ugrottam, vagy egyensúlyomat vesztve tehetetlenül zuhantam a gumiasztalra, miközben a frissítő dunai szellő lágyan hűsített. 
Van valami, amiben kevésbé vagyok biztos... Hogy a sok viháncolástól, vagy a folyamatos ugrándozástól fáj jobban a hasizmom… Nem is fontos, mert pazar élmény volt!
Te már kipróbáltad? Még nem, akkor irány Ráckeve!

Cockpit Journal

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az ikonikus Balcsi

Francia mesevilág….

A Csepel-sziget Szentendréje, a tornyok városa…